İçeriğe geç

15 Nci Nasıl Yazılır

5 inci mi 5 nci mi?

NOT: Sıra sayıları bir ek ile görüntülendiğinde, rakamdan sonra yalnızca kesme işareti ve ek yazılır ve nokta eklenmez: 8. değil 8., 2. değil 2., vb. 10. Eşleşen sayılar sayı olarak değil, kelime olarak verilir: ikişerli yerine ikişerli adımlarla, dokuzlar yerine dokuzlar halinde, yüzler yerine yüzler halinde, vb.

16 NCI nasıl yazılır?

Kardinal ve sıra sayıları tablosuSembolSayıSıra16onaltıncı onaltıncı17onyedinci onyedinci18onsekizonsekizinci19ondokuzondokuz89 satır daha

12 inci nasıl yazılır?

Sıra sayıları toplama işlemiyle ifade edildiğinde, rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta yoktur: 8. değil 8., 2. değil 2., vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla 1 olarak yazılır.

21 inci nasıl yazılır?

9. (–) n. ekinin aşağıdaki şekilde yazılışına dikkat edelim. Yirmi birinci = 21. 21. Otuz ikinci = 32. 32. 10. Sayılar yazılırken her rakam ayrı ayrı yazılır.

1 er nasıl yazılır?

Dağılım sayıları her zaman yazıyla yazılır; birler ve ikiler olarak yazmak doğru değildir.

İken nasıl yazılır?

Ünlü ile biten kelimelerin yanına while eki eklendiğinde y ünsüzü eklenir ve baştaki i ünlüsü atlanır: ev-y-ken (evde), Okul-y-ken (okulda), Okuma -y-ken (ders çalışırken), unterwegs- y-ken (yolda) vb.

17 NCI nasıl yazılır TDK?

KELİMENİN ANLAMI 7. Sıra sayıları ek ile verildiğinde sayıdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta eklenmez: 8. not 8., 2. not 2., vb. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak 7 olarak yazılır. Doğru kullanım 7. formda olmalıdır.

40 nci nasıl yazılır?

NOT: Sıra sayıları bir ek ile görüntülendiğinde, rakamdan sonra yalnızca kesme işareti ve ek yazılır ve nokta eklenmez: 8. değil 8., 2. değil 2., vb. 10. Eşleşen sayılar sayı olarak değil, kelime olarak verilir: ikişerli yerine ikişerli adımlarla, dokuzlar yerine dokuzlar halinde, yüzler yerine yüzler halinde, vb.

Sayılar cümle içinde nasıl yazılır?

Yüzden büyük sayılar ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları sayılar yerine harf olarak yazılır (örn. iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir sayıyla başlıyorsa, kelimelerle yazılır. Yüzyıllar büyük ve küçük harflerle yazılır (örn. yirmi birinci yüzyıl).

1 inç nasıl yazılır?

İnç (tekil: inç, çoğul: inç) 2,54 cm’ye eşit bir uzunluk birimidir. (“ “) sembolü kullanılarak ifade edilir.

18 inci yüzyılda nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’ndan alınan resmi bilgiye göre, yanında “asır” kelimesi yazmaktadır.

Sımsıkı mı sımsıkı mı?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

15 inci nasıl yazılır TDK?

Rakamla gösterildiğinde rakamdan sonra nokta veya kesme işareti konur ve derece belirten bir ek yazılır: 15. yüzyıl, 15. yüzyıl (15. yüzyıl değil).

51 inci nasıl yazılır?

1’den 100’e kadar İngilizce sayılar ve Türkçe okunuşlarıAsıl sayılarSayma sayıları İngilizce yazımıSıra sayıları48Kırk sekiz48.: Kırk sekizinci49Kırk dokuzuncu49.: Kırk dokuzuncu50Elli50.: Elliinci51Elli birinci51.: Elli birinci89 satır daha

31 inci nasıl yazılır?

İngilizce’deki SayılarSayıSaymaSayıSıraSayıları28yirmi sekizyirmi sekizinci29yirmi-ortayiyirmi dokuzuncu30otuzotuzuncu31otuzbirinci-birinci39 satır daha

5 inci madde nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla 5. olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı 5. formda olmalıdır.

Xiaomi 5 kaç inç?

Xiaomi Redmi 5 ile en çok karşılaştırılanlar 32 GBRAM kapasitesi3 GB3 GBDahili depolama32 GB32 GBEkran boyutu5.7 inç5.

5 yazı olarak nasıl yazılır?

5 (beş) sayısını öğrenelim – 5 (beş) sayısı nasıl yazılır – Sayıları ve nasıl yazılacağını öğrenelim – YouTube. Bu içerik mevcut değil. Sayıları öğrenelim.

Beştaş nasıl yazılır?

A. Yemek isimleri: bayangöbeği (tatlı), bayanbudu (köfte), catdili (bisküvi), dilberdudağı (tatlı), tavukgöğsü (tatlı), vezirparmağı (tatlı), bülbülyuvası (tatlı), kuşlokumu (bisküvi), alinazik (kebap), F. Oyun adları: Beş taş, Dokuz taş, Üç taş vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort