İçeriğe geç

Sere Kurda Ne Demek

Sera ne demek Kürtçe?

Türkçede “Başım, gözüm sende” anlamına geliyor.

Ser çav ne eşe ne demek?

Kendi başına “Üst Göz” anlamına gelirken, Kürtçede ek işlevleriyle “Gözümün Üstünde” anlamına gelir. “Gözümün İçinde” anlamına gelen Ser Çawa’nın bir cümlede kullanımı, aşağıda verilen basit Kürtçe örneklerde açıklanmıştır. – Ser seran Ser çawan xer hati <> Başıma hoş geldiniz.

Sera ne anlama gelir?

Sera, bitkilerin büyümesi için uygun koşulları yaratmak amacıyla çevre koşulları kontrol edilebilen veya düzenlenebilen, cam, plastik veya fiberglas gibi yarı saydam malzemelerle kaplı bir yapıdır.

Ser baş ne demek?

Farsça ser “baş” ve guzeşt “geçmiş” kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.

Bijan ne demek?

Bizani (Yunanca: Μπιζάνι), Yanya bölgesinde bir köy, Osmanlı döneminde burası Bijan olarak da biliniyordu. Yunanistan’ın Epirus bölgesinde eski bir belediyedir.

Çav ne demek eski Türkçe?

Dîvânü lugāti’t-Türk ve Uygurcada: “Klang; Çav, “şan, şöhret” anlamına gelirken, Çağatay Türkçesinde “kâğıt para” anlamında da kullanılmıştır. Geyhatu Han’ın (1291-1295) savurganlığı yüzünden boşalan devlet hazinesine para sağlamak amacıyla İzzeddin Muhammed b.

Serçe van ne demek?

Kürtçe anonslar yapıldı: “Serçavan, ser seran, çawanın, basın” yani “Nasılsın?”

Lavin ne demektir?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından oldukça popülerdir.

Sera Türk ismi mi?

“Sera” ismi hem Farsça hem de Arapça kökenlidir.

Serra ne demek?

Serra isminin TDK kişisel isimler sözlüğünde ilk anlamı “genişlik” ve “hafiflik” olarak bilinmektedir. Son zamanlarda en çok kullanılan kız isimlerinden biri olan Serra ismi; “bolluk, refah, mutluluk” gibi anlamlara da sahiptir.

Cavani Kürtçe ne demek?

“Çawa yi veya çawanî basi”, “Nasılsın, iyi misin?” demektir. Kürtçe.

Ser haddi ne demek?

Maliye Nazırı’nın, yanındaki ağaların ve saraydaki bazı yüksek rütbeli memurların giydiği, seraserle kaplı kısa samur kürkü manto.

Şa baş ne demek?

Damazlık/Tamazlux, Gedayçilik, Haşar gibi farklı Türk boyları arasındaki yardımlaşma ve dayanışma kurumlarının yanı sıra, Şabaş geleneği de düğünlerde karşımıza çıkan bir uygulamadır.

Kuranda Sera ne demek?

Sera, Farsçada köşk, Arapçada ise yer anlamına geliyor.

Sera ismi hangi dilde?

Sera İsminin Kökeni “Sera” ismi hem Farsça hem de Arapça kökenlidir.

Sare Kürt ismi mi?

Sare ismi İbranice kökenlidir. Ve Arapçada da kullanılır. Sare kelimesi tam anlamıyla “temiz ve saf” anlamına gelir.

Sera kız mı erkek mi?

Hem Farsça hem de Arapça’da farklı anlamları olan Sera ismi, kızlar için en güzel isimlerden biridir. Bu kadar güzel ve farklı anlamlarıyla, kızlar için kullanılabilecek en etkili isimlerden biridir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ağaç Röleve Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort