İçeriğe geç

Antalya Tarım Ürünleri Nelerdir

Antalya’da hangi tarım ürünleri yetişir?

Seçilmiş tarım ürünleriÜrünlerTürkiye’deki payıPatlıcan836.284% 23Nar502.606% 25Muz369.009% 44Mantar (Kültür)46.

Antalya ürünleri nelerdir?

Aşağıda tariflerini bulacağınız lezzetler, Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle şekillenen lezzet paletinin sadece küçük bir kısmını temsil ediyor. Antalya Pizza, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Arap Kadayıfı, Ekşi Balık, Cevizli Baklava, Domates Civesi, Ekşi Tarhana Yapılışı ve Çorbası, Filisli Yulaf Lapası.

Akdeniz bölgesindeki tarım ürünleri nelerdir?

Akdeniz’in verimli alanlarında, hemen hemen her türlü tarım ürününün kolayca bulunabildiği yerlerde, portakal, limon, ekşi portakal, greyfurt ve mandalina üretimi baskındır. Ayrıca bölgede üzüm, karpuz, incir, domates, biber ve zeytin yetiştirilmektedir.

Antalya’nın meyve olarak neyi meşhur?

En çok muz ve portakal yetiştirilen il Antalya’dır. Mandalina, limon ve greyfurt Antalya’nın başlıca gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilik çok ileri düzeydedir.

Antalya tarımda kaçıncı sırada?

Antalya, Türkiye’nin turizm başkenti olması nedeniyle kent ve ülke ekonomisine en büyük katkıyı turizm sektörü sağlarken, ikinci sırada taze meyve ve sebze üretiminin ağırlıkta olduğu tarım sektörü yer alıyor.

Antalya’nın geçim kaynakları nelerdir?

Antalya ekonomisi ağırlıklı olarak turizm, tarım ve ticaret sektörlerine odaklı olup, son dönemde sanayi ve yazılım sektörlerinde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Ayrıca hayvancılık ve madencilik gibi alanlarda da faaliyetler yürütülmektedir.

Antalya’nın en çok neleri meşhur?

Antalya’nın meşhur yemekleri: Antalya Piyazı: Antalya’ya özgü meşhur bir lezzet olan Piyaz; yeşil fasulye, soğan, sumak ve maydanoz gibi malzemelerle hazırlanır. … Şaşlık. … 3. Kaburga dolması … Düğün çorbası … Biber dolması frigya … 6. Çive. … 7. Gökçesu pilavı … 8. Testi kebabıDaha fazla makale…•26 Ağustos 2024

Antalya’nın üretim faaliyetleri nelerdir?

Antalya ilinin turizm yapısına uygun, kirliliğe yol açmadan iş yapmayı hedefleyen bu bölgedeki başlıca sektörler; gıda, ahşap mobilya, kağıt ambalaj, tarım, gübre, kimya, makine, metal, enerji, tekstil, plastik-polyester-akrilik, inşaat yapıdır.

Antalya’dan ne satın alınır?

Antalya’dan döndüğünüzde sevdiklerinize aldığınız hediyeler bölgenin kültürel zenginliğini yansıtır ve unutulmaz anılarınızı canlı tutar. Yöresel yemekler, portakal reçeli, el yapımı deri ürünler, Antalya halıları ve kilimleri, geleneksel seramikler ve çini işlemeleri. Antalya’dan özel taş takılar.

Akdeniz bölgesinde yetişen tarım ürünleri nelerdir vikipedi?

Meyve ve sebze, seracılık, Akdeniz bölgesinde turunçgiller, Ege bölgesinde zeytin, tütün, turunçgiller, Trakya’da ayçiçeği, Güney Marmara’da sebze ve meyveler, Karadeniz’de fındık, çay, tütün, tahıllar ve şeker pancarı. Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde pamuk ve tahıllar yetiştirilmektedir.

Tarım ürünleri nelerdir?

Bölge halkının geçimini sağlamak için ürettiği ürünler arasında başta fıstık olmak üzere pamuk, pirinç, buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, tütün, soğan, sarımsak, biber, salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve diğer sebzeler yer alıyor.

Akdeniz bölgesi’nin neyi meşhurdur?

Akdeniz bölgesinden bahsedince akla ilk gelen deniz, güneş, yaz tatili, portakal, mandalina, limon, muz ve avokadodur. Ünlü yemekleri ise Hatay kebabı, taratorlu piyaz, babagannuş ve künefedir.

Antalya’da en çok ne yetişir?

Pamuk, fıstık, susam, turunçgiller, muz ve erken sebzeler ağırlıklı olarak kıyı bölgelerinde yetiştirilir. İç kesimlerde tahıllar, baklagiller, şeker pancarı, üzüm, ayva ve armut gibi meyveler yetiştirilir. Antalya bölgesinde son yıllarda sera üretimi güçlü bir şekilde gelişmiştir.

Antalya’da hangi tropikal meyveler yetişir?

Antalya’da üretilen muz, avokado, mango, ejder meyvesi ve çarkıfelek meyvesi gibi tropikal meyvelere papaya da eklendi. Alanya ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen papaya, ticari değeri arttıkça daha geniş alanlara yayılıyor.

Antalya’ya özgü endemik bitkiler nelerdir?

– Antalya’da endemik bitki türlerinden beş tanesinin (Kemer orkidesi (Ophrys climacis), Olimpik safranı (Crocus wattiorum), yanaklı canavar (Orobanche sideana), Kaputaş andes otu (Inula sechmenii) ve Kangay (Rhaponticoides hierroi)) yayılış alanları belirlenmiştir.

Antalya’nın üretim faaliyetleri nelerdir?

Antalya ilinin turizm yapısına uygun, kirliliğe yol açmadan iş yapmayı hedefleyen bu bölgedeki başlıca sektörler; gıda, ahşap mobilya, kağıt ambalaj, tarım, gübre, kimya, makine, metal, enerji, tekstil, plastik-polyester-akrilik, inşaat yapıdır.

Antalya’da hangi hayvancılık yapılır?

Antalya, küçükbaş hayvancılığı ile Türkiye’de hayvancılığa en büyük katkıyı sağlamaktadır. İlin arazi yapısı nedeniyle hayvancılığın en büyük payını kıl keçileri oluşturmaktadır.

Antalya’da kışın ne ekilir?

Seracılığın en yaygın olduğu Çandır, Yeşilyurt ve Şehlerde köylerinde toplam 206 adet sera bulunmaktadır. Bu seralarda yazın; özellikle domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, çilek, kışın ise; marul, roka, tere, maydanoz, ıspanak ve pırasa gibi ürünler yetiştirilmektedir.

Tarım ürünleri nelerdir?

Bölge halkının geçimini sağlamak için ürettiği ürünler arasında başta fıstık olmak üzere pamuk, pirinç, buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, tütün, soğan, sarımsak, biber, salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve diğer sebzeler yer alıyor.

Tavsiyeli Bağlantılar: 14 Yaşından Sonra Boy Ne Kadar Uzar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort